Coniferen

Coniferen

Meer privacy in uw tuin

Coniferen zijn over het algemeen groenblijvende en kegeldragende gewassen. Ze kunnen naalden of schubvormen hebben.

De meeste zijn in het Nederlandse klimaat ook winterhard. Coniferen kunnen heel klein blijven of zeer groot worden.
Er zijn enkele naaldverliezende soorten zoals Larix en Metasequoia.Er zijn ook enkele coniferensoorten die geen kegels dragen zoals Juniperus en Taxus.

Coniferen vormen een belangrijk onderdeel van vele tuinen. Ook hagen worden vaak van coniferen gemaakt.

Meestal gebruiken we coniferen als solitair of in groepjes. Het model kan zijn zuilvormig, piramidaal of overhangend, maar ook laagblijvende bodembedekkende soorten komen voor.

Een bijzondere conifeer is de Ginko biloba die fraai driehoekig blad heeft.
Er zijn coniferen in vele soorten, kleuren en vormen.

Bij veel soorten is snoeien niet nodig, maar als ze te groot worden is snoeien een goede oplossing. Het is het beste om jong te beginnen, zodat het model mooi gehouden kan worden. Coniferen in hagen worden maximaal twee keer per jaar gesnoeid. Wacht niet met snoeien tot de coniferen te groot zijn. U kunt niet op het oude hout terugsnoeien.

Naast alle loofbomen en heesters zijn de naaldbomen en coniferen ook op voorraad.
Soms als haagplant (Taxus baccata en Taxus med. 'Hicksii'), anderen als solitaire boom.

Jaren lang een begrip

Groeiend Groen is gestart in 1995 en actief in de regio Achterhoek, Liemers en omstreken. Hier hebben wij een grote kring aan tevreden vaste klanten opgebouwd.

Wij beschikken over een plantencentrum en een hoveniersbedrijf waar professionele groenverbruikers en particulieren het hele jaar terecht kunnen voor een zeer breed assortiment buitenplanten en een eerlijk en vakkundig advies.

Ons personeel werkt met grote passie en heeft veel kennis voor en over al het groen en alles wat hierbij komt kijken. Wij zijn in het bezit van de kennis en materialen om uw ideeën voor uw tuin van begin tot eind te realiseren. Mooie gedegen ontwerpen, plantadviezen, straatwerk, tuinaanleg en onderhoud en bouwkundige elementen. Voor al deze zaken kunt u bij ons terecht.

Laatste projecten