Aanleg

Hovenier aanleg

Ontdek de vele mogelijkheden

Groeiend Groen beschikt over alle materialen en middelen om u van uw tuin te laten genieten.
Hieronder volgt een overzicht van de diensten die wij u kunnen bieden.

Grondwerk
De basis van de aanleg van uw tuin begint bij het grondwerk. Dat is zowel voor het straatwerk, als beplanting en gazon de basis. Soms is er drainage nodig of grondverbeteraars om de grond in optimale conditie te krijgen. Wij beschikken over de juiste materialen en machines om dit werk te kunnen verrichten.

17022011234 1


Bestrating
De bestrating in uw tuin is van groot belang om de juiste sfeer te creëren. Het is het meest duurzame en onderhoudsarme deel van uw tuin. Wanneer u dit deel goed aanpakt, heeft u er dus jaren geen omkijken meer naar.

Het kan lastig voor u zijn een keuze te maken uit de vele kleuren, maten en soorten stenen. Ook bestaan er verschillende legverbanden en is het zelfs mogelijk te variëren met legverbanden, om een verassend effect te bereiken. Het is belangrijk goed te kijken naar wat past binnen het soort tuin dat u heeft.

Wij adviseren u daar graag over.

02032011281


Vijvers waterpartijen
Water is een onmisbaar element in de tuin. Het brengt uw tuin tot leven en zorgt ook voor rijker dieren leven.
Er is veel kennis nodig om een vijver of waterpartij op de juiste manier en plaats te realiseren. Er zijn tal van mogelijkheden. Komt u gerust eens langs voor vrijblijvende informatie.

20042011261

Beplanting
Met onze grote kennis van planten kunnen wij een mooie combinatie maken van een wintergroen geraamte met de verschillend kleuren en bloeitijden in de rest van het jaar.
Het mooie van ons bedrijf is dat de meeste planten op voorraad staan zodat u samen met ons een wandeling kunt maken over de kwekerij om verschillende mogelijk heden te bekijken onder het genot van een bak koffie. 

Bouwkundige elementen
Tuinhuisjes, prieeltjes, vlonders, pergola’s, schuttingen keer muurtjes en schanskorven. Niets is ons te gek. Door onze ruime ervaring en professioneel machinepark is het snel gerealiseerd naar uw wens.

Afb0025

Afb0026

Gazon
Een gazon is een rust element in uw tuin of kan dienen als een speelveld voor u en uw gezin. Uw gazon neemt een essentiële plaats in, in uw tuin.

Gazon aanleg
Als je een gazon aan wil leggen is het verstandig om de grond eerst goed voor te bewerken en te zorgen dat die voldoende vocht en voedingstoffen bevat. Dan heeft u de keus uit graszoden leggen of graszaad zaaien.

Graszoden hebben het voordeel dat u er meteen van kunt genieten en na twee weken betreedbaar is. Graszaad is goedkoper maar het duurt ongeveer 6 weken voor dat u een mooi gazon hebt.

aanleg tuin40

Kunstgras
Wilt u niet meer maaien sproeien en bemesten?
Dan kunt u kiezen voor de natuurlijke kleurtinten en vorm van het hedendaagse kunstgras. DDit kunstgras is bijna niet meer van echt te onderscheiden en blijft bij intensief gebruik in vorm.

Voor informatie en aanleg van kunstgras kunt u bij ons terecht.

Laatste projecten